Την ενόχληση της κυβέρνησης με τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι στον διαγωνισμό της Eurovision 2024 εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Ads

«Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα, ακόμη και σε ένα μουσικό διαγωνισμό και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ερωτήθηκε αν υπήρξε ενόχληση στο Μαξίμου με τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι ενώ μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στον διαγωνισμό, αλλά και με τους χορευτές της Ελληνίδας τραγουδίστριας, οι οποίοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Η Eurovision «δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής. Και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική μίας χώρας μέσα από ένα μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος έχει σκοπό να ενώσει τους λαούς μέσα απο τη μουσική. Αρα δεν τίθεται ζήτημα έκφρασης ή άσκησης εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι και τον αρχικό αυτοπροσδιορισμό τους ως «Έλληνες Τούρκους της Θράκης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και ευτυχώς υπήρξε επανόρθωση από τους χορευτές».

Ads

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη λεκτική παρεξήγηση κατά τη μικρή συνέντευξη που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με τη Μαρίνα Σάττι. Όταν είπαμε ότι είμαστε ‘Έλληνες-Τούρκοι πολίτες’ εννοούσαμε ότι εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso Γερμανός πολίτης που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να έχουν ειρήνη», ανέφερε σε ανάρτησή του ο χορευτής Γιασίν.