Με ένα μάλλον «περίεργο» επιχείρημα μια μη συγκρίσιμη σύγκριση επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, να δικαιολογήσει την ηχηρή απουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη Βουλή, την Τετάρτη, όπου συζητήθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός απουσίασε και από συζητήσεις άλλων πορισμάτων, αναφερόμενος στις περιπτώσεις που αφορούσαν δύο πρώην υπουργούς (το 2020 για τον κ. Παπαγγελόπουλο και το 2021 για τον Ν. Παππά,), παραδείγματα που, φυσικά, δεν αντέχουν σε καμία σύγκριση με τον μαζικό χαμό 57 ανθρώπων σε μια τραγωδία που εξακολουθεί να συγκλονίζει τη χώρα.

Κατά τον κ. Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στη συζήτηση του πορίσματος, διότι «ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας, δεν θεωρεί σωστό, δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει σε μια διαδικασία της Βουλής που αφορά και τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες του κάθε μέρους του κοινοβουλίου».

Προχώρησε ακόμη παραπέρα, λέγοντας ότι «η στείρα αντιπαράθεση που δεν προσθέτει τίποτα στην αλήθεια δικαιώνει και τον πρωθυπουργό που δεν παρέστη στη Βουλή».

Ads

Στη συνέχεια υπουστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ».

«Θέλει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν οι κινήσεις για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία στη Βουλή είναι λογικό να πολιτικοποιηθεί. Είδαμε οκτώ διαφορετικές εκδοχές σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Είδαμε κόμμα να μην καταθέτει πόρισμα και να στήνει αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την υπόθεση δεν δίνει δύναμη στην υπόθεση(…)».

Και πρόσθεσε: «Πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές και να μην ξεχνάμε ότι ημερών τους κρύφτηκαν 11 φορές πίσω από το άρθρο 86. Αν ενδιαφέρονταν να λάμψει η αλήθεια δεν θα διατύπωναν αόριστες κατηγορίες περί συγκάλυψης. Είναι τιμητικό για όποιον παλεύει για το δίκιο του και είναι ντροπιαστικό αυτό να εργαλειοποιείται στις πλάτες του ως πολιτικό παιχνίδι», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Ύβρεις που προσβάλλουν τα θύματα»

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης συνέχισε και σήμερα τα ολισθήματα, εξαπολύοντας για μία ακόμη φορά ύβρεις που προσβάλλουν όχι την αντιπολίτευση, όπως ίσως νομίζει, αλλά τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους» αναφέρει σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέμεινε στον άθλιο χαρακτηρισμό “πολιτικές βδέλλες” προσπαθώντας να μειώσει την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 νέων ανθρώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό. Τον ενημερώνουμε πως “πολιτικές βδέλλες” είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων.

“Πολιτικές βδέλλες” είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό.

“Πολιτικές βδέλλες” είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς.

“Πολιτικές βδέλλες” είναι εκείνοι που κρύφτηκαν χθες αφήνοντας άδεια τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν με αγωνία από τα θεωρεία οι συγγενείς των θυμάτων.

Ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει σε όσους συνεχίζουν να δείχνουν ασέβεια στο αίμα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών. Που δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία υποφέρει από την ακρίβειά και την υπερφορολόγηση, ενώ παράλληλα διακατέχεται από αίσθημα ανασφάλειας που αφορά ακόμη και τις καθημερινές του μεταφορές.

Ο κύριος Μαρινάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη αλλά και του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που χθες απουσίαζαν από τη Βουλή, παρά να κουνάει το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται για να βγει η αλήθεια στο φως.

Όσο συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών και να αγνοούν τον πόνο των συγγενών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω. Θα στέκεται δίπλα τους, μέχρι τη δικαίωση τους».