Ο γιατρός ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως πρέπει να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και πρότεινε να κλείσουν τα σχολεία και τα κέντρα διασκέδασης. 

Ads

Επιπλέον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Όμικρον και Δέλτα είναι άκρως επικίνδυνος, ενώ έκανε μία εκτίμηση ότι έως και το Πάσχα οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 25.000 στην χώρα, αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα. Ο γιατρός ερευνητής είπε χαρακτηριστικά ότι «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν τα σχολεία, να μπουν ορισμένοι περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο», ενώ εκτίμησε ότι αν κλείσουν τα σχολεία θα μειωθούν έως και τα 2.000 τα ημερίσια κρούσματα. 

Στην συνέχεια, επεσήμανε ότι πλέον είναι ο κυριότερος δείκτης για την εξέλιξη της πανδημίας και όχι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και ο αριθμός των θανάτων καθώς σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα έχασε το παιχνίδι. Τέλος, ο Γιώργος Παυλάκης επέκρινε την κυβέρνηση για την στάση της και ότι στέλνει διπλά μηνύματα που στέλενει στους πολίτες ότι όλα πάνε καλά, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ένα σοβαρό πέμπτο κύμα που αναμένεται τον Ιανουάριο.