Σημάδια από νύχια φέρεται να βρέθηκαν στο πρόσωπο της Μαλένας και της Ίριδας, με τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια να βρίσκεται εντός του τελικού πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλα Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τις οποίες μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, στο πόρισμα των ιατροδικαστών αναφέρεται ότι κυρίως η Μαλένα, αλλά και η Ίριδα, είχαν πληγές στα πρόσωπά τους από νύχια.

Οι συγκεκριμένες πληγές, όπως φέρεται να αναφέρει το πόρισμα, αποκλείεται να προκλήθηκαν από την διαδικασία ανάνηψης, διότι ήταν άλλης μορφής και γιατί η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή. Παράλληλα, οι ειδικοί στην έκθεσή τους φέρεται να σημειώνουν ότι τα συγκεκριμένα σημάδια αποκλείεται να έγιναν από τα ίδια τα παιδιά, καθώς δεν είχαν τόσο μεγάλα νύχια προκειμένου να αυτοτραυματιστούν.

Στην περίπτωση της Μαλένας συγκεκριμένα, η οποία φαίνεται πως δολοφονήθηκε σε δωμάτιο νοσοκομείου, τα τραύματα στη μύτη αλλά και το στόμα του κοριτσιού δημιουργήθηκαν από μακρύ νύχι, με τους ιατροδικαστές να θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για γυναικείο χέρι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γιατροί που περιέθαλψαν το παιδί φορούσαν γάντια, επομένως είναι απίθανο τα τραύματα αυτά να προήλθαν από εκείνους. Οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες του κοριτσιού από την άλλη, «δείχνουν» ξεκάθαρα ότι υπάρχει ασφυκτικός θάνατος. Κάποιος δηλαδή πίεσε με το γυμνό του χέρι το πρόσωπο του παιδιού, έως ότου κατέληξε.

Ads

«Χτυπιόταν για τουλάχιστον τρία λεπτά, αυτός που το έκανε ένιωθε κάθε σφυγμό του παιδιού, ακόμα και τον επιθανάτιο βρόγχο», ανέφερε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου στην εκπομπή του MEGA.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια στους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της υπόθεσης των νεκρών παιδιών της Πάτρας.


 

Δασκαλάκης: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά»

Διαχωρίζει πλήρως τη θέση του ο Μάνος Δασκαλάκης κατηγορώντας ανοιχτά τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο των τριών παιδιών τους στην Πάτρα, μετά το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Όπως λέει ο Μάνος Δασκαλάκης, δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα, ενώ δήλωσε έτοιμος να στηρίξει την κατηγορία εναντίον της.

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα.

»Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας.

»Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις για την υπόθεση με την κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, που πέρασε σήμερα το κατώφλι της ΓΑΔΑ. Η ίδια κλήθηκε ως μάρτυρας ενώ όσα πει κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα ιδίως για τον θάνατο της Ίριδας, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι.

Μαζί της, ήταν και ο δικηγόρος τής προφυλακισμένης αδελφής της, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να αρχίζουν από το μεσημέρι τις ερωτήσεις για τη δολοφονία της Ίριδας, το τέλος της Μαλένας, τις σχέσεις του ζευγαριού και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωναν τα τρία παιδιά στην Πάτρα, πριν το ένα έγκλημα αρχίσει να διαδέχεται το άλλο.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου παρέμεινε σταθερά στο πλευρό της αδερφής της, όλο αυτό το διάστημα, ακόμα και όταν εκείνη συνελήφθη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε τη δικογραφία «αόριστη» και υποστήριξε πως η σύλληψη της αδελφής της έγινε για την κοινή γνώμη, ενώ είχε εξαπολύσει επίθεση στον Μάνο Δασκαλάκη, όταν εκείνος αποφάσισε, μπροστά στις κάμερες, να διαχωρίσει τη θέση του.