Μία ανάσα από τη λύση του μυστηρίου για το πώς τα τρία μικρά κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους φαίνεται να βρίσκονται οι Αρχές που διενεργούν την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές.

Ads

Η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» στον ANT1.

«Θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες. Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει (σε εισαγωγικά το ρήμα) τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος» δήλωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την τοπική εφημερίδα που έφερε την υπόθεση στην επιφάνεια.

Τρία είναι τα στοιχεία που βοήθησαν τις έρευνες, κατά τα λεγόμενα των Αρχών, που επικαλείται το in.gr. 

  • Το πρώτο έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες και τις μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί με τα χρόνια. Έτσι τα ευρήματα των ιατρικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στα παιδιά συντελούν στην εξιχνίαση.
  • Το δεύτερο έχει να κάνει με τις μαρτυρίες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια, οι νοσηλευτές των παιδιών αλλά και μία απλή μαρτυρία σε ότι αφορά συμπεριφορές μπορεί να συνθέσουν τα γεγονότα και να δώσουν την λύση.
  • Το τρίτο έχει να κάνει με την εμπειρία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση, την οποία πλέον παραλληλίζουν με αυτή των Γλυκών Νερών με την δολοφονία της Καρολαϊν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Μη ανακοινώσιμο συμπέρασμα προς το παρόν»

Ads

H αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ, έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο, πάντως η υπόθεση, όπως διαρρέεται, οδεύει προς εξιχνίαση και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και πλέον ερευνάται το ενδεχόμενο και ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας να οφείλεται σε αυτό. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού, ωστόσο διερευνάται εάν αυτές ταιριάζουν και ποσοτικά με τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η 9χρονη.

Οι τρεις μαρτυρίες που εξετάζονται λεπτομερώς

Πέρα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων. Οι μαρτυρίες δε των τελευταίων ημερών ήταν καθοριστικές. «Σας κάλεσα γιατί έχω να σας πω κάτι πολύ σοβαρό σχετικά με την υπόθεση στην Πάτρα. Το έχω μάθει από άνθρωπο μέσα από την οικογένεια και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει γνωστό, γιατί είναι πολύ σοβαρό» είπε άνθρωπος κοντά στην οικογένεια.

«Λίγες ημέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 8 Απριλίου 2021, έγινε ένα περιστατικό. Η μητέρα, η Ρούλα, είπε ότι θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της και την έψαχναν όλοι τότε, οικογένεια και φίλοι. Δεν τη βρήκαν και το παιδί, η Τζωρτζίνα δεν γνωρίζω που βρισκόταν. Στο σπίτι δεν υπήρχε καθόλου το παιδί, δεν είδα ούτε τον Μάνο. Αυτό το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο.

Αυτό συνέβη 3 ή 4 ημέρες πριν. Έμαθα από άνθρωπο της οικογένειας ότι ήταν σε κάποιο ξενοδοχείο, δε ξέρω όμως σε ποιο. Βρισκόταν σε κάποιο ξενοδοχείο. Αυτό που μου είπαν είναι ότι ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό της και ουσιαστικά ήθελε να την ψάξει ο Μάνος. Ο Μάνος όμως δεν έδωσε σημασία. Μετά από κάποιες ημέρες που είχε εξαφανιστεί, εμφανίστηκε και πήρε το παιδί της και μετά, την επόμενη ημέρα που πήρε το παιδί και πήγε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς. Μου φάνηκε πολύ περίεργο όταν το άκουσα αυτό», είπε ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

► Διαβάστε επίσης: Πώς αντέδρασε η μητέρα όταν η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο

Η γυναίκα που είχε αναλάβει την φροντίδα της Τζωρτζίνας μίλησε στο MEGA, όπου περιγράφει τη σχέση που είχε με την 9χρονη και τη μητέρα της. «Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί» είπε.

«Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω ‘εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες’. ‘Όχι’, μου λέει, ‘θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη’. Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”».

Εργαζόμενος, ο οποίος δούλευε στο κέντρο αποκατάστασης και ήταν πολύ κοντά -κατά τα λεγόμενά του- στην μικρή Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια προκάλεσε αίσθηση με τα όσα ανέφερε. «Η Τζωρτζίνα άλλες μέρες φαινόταν χαρούμενη ενώ κάποιες άλλες βυθιζόταν στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

Η νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρ. Λέων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, επιμένει στο σενάριο του ασφυκτικού θανάτου, ενώ υπογραμμίζει πως «όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για εγκληματική ενέργεια». Αίσθηση προκάλεσε και μια νέα ανάρτησή του στην οποία αναφέρεται στην περίπτωση κάποιων γονέων στις ΗΠΑ, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο επειδή ισχυρίζονταν ότι αντιμετώπιζαν καρδιολογικά προβλήματα και τελικά αποδείχθηκε, μετά από βιντεοσκόπηση, ότι οι ίδιοι προκαλούσαν αυτά τα επεισόδια στα παιδιά τους. Ο κ. Λέων παρουσιάζει την περιγραφή του βιβλίου ιατροδικαστικής του κορυφαίου παγκοσμίως ιατροδικαστή DiMaio, για τον θάνατο παιδιών, που του έστειλε – όπως αναφέρει- συνάδελφός του από την Αμερική.

► Διαβάστε επίσης: Νέες μαρτυρίες για τη μητέρα [Βίντεο]

«Έχουν τις ενδείξεις, περιμένουν τις αποδείξεις»

Από την πλευρά της αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί με βάση τις ενδείξεις και περιμένουν τις αποδείξεις.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών όταν καλούνται να εξιχνιάσουν κάποια περίπτωση αν είναι έγκλημα ή όχι, να ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή με ενδείξεις καταλήγουν στο τι έχει συμβεί. Περιμένουν τις αποδείξεις για να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ένοχο, αν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι. Έχουν καταλήξει ήδη στο τι έχει συμβεί με βάση συμπεριφορές κάποιου προσώπου και από τις μαρτυρίες των γιατρών, οι οποίοι βοήθησαν και έτσι κλήθηκε το ανθρωποκτονιών. Υπάρχουν οι profilers που μπορεί να σκιαγραφήσουν πώς συμπεριφέρεται κάποιος και αν έχει κάνει κάτι κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ.

Παραλλήλισε δε την υπόθεση της Πάτρας με την αυτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τον θάνατο της Κάρολαιν τονίζοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση οι αξιωματικοί ήξεραν τι έχει συμβεί από τη στιγμή που μπήκαν στον τόπο του εγκλήματος.

► Διαβάστε επίσης: «Θα μου πει και εμένα κάποιος τι έκανα; Σταματήστε, δεν έχετε δίκιο!», λέει η μητέρα