Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλη εργατικών σωματείων, αριστερών οργανώσεων, συλλογικότητες παρά την απαγόρευση συναθροίσεων προχώρησαν σε συγκέντρωση, όπως μεταδίδει το patrastimes, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στους γύρω δρόμους.

Ads

Με ανακοίνωσή του Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν τη στάση των δυνάμεων καταστολής και ζητούν την αποχώρηση των ΜΑΤ από το παράρτημα και το κέντρο της πόλης. Όπως καταγγέλλουν «τα ΜΑΤ ακολουθούσαν τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι την Αγία Σοφία, όπου διμοιρίες και ομάδες ΔΙΑΣ μας περικύκλωσαν, μας ακινητοποίησαν και μας στοίβαξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο».

Σημειώνεται πως έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση για τις 5 το απόγευμα και μετέπειτα πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την παρεμπόδιση όσων θα επιχειρήσουν να μεταβούν στο κέντρο προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις και πορείες.

Αποκαλυπτικό των όσων συμβαίνουν από νωρίς στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι το μπλόκο δεκάδων αστυνομικών στην πύλη εισόδου στο Κουρτέση, όπου περισσότερα από 20 άτομα ακινητοποιήθηκαν και αναγκάστηκαν να μείνουν στο έδαφος.

image

image

image