Στους δρόμους βγήκε η Πάτρα το πρωί του Σαββάτου, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου, υπό το σύνθημα «Μια πόλη στο πόδι» και στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της και των αναγκών του πατραϊκού λαού.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων «φορείς και σύλλογοι, δηλώνουν την συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους, προκειμένου, μαζί με τον Δήμο, να διεκδικήσουν όσα ανήκουν στην πόλη και τους πολίτες της τα οποία οι κυβερνώντες αρνούνται να δώσουν, παρακρατώντας τα, επί της ουσίας παράνομα».

Σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση και τη φετινή χρονιά, αρνείται να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας όπως και όλους τους Δήμους. Αντί για 91 εκατομμύρια το χρόνο ο Δήμος Πατρέων, συνεχίζει να λαμβάνει μόνο 24. Η κυβέρνηση, αρνείται την πρόσληψη εργαζομένων, ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα των συμπολιτών μας».

«Αυτή τη στιγμή», καταλήγει η ανακοίνωση, «λείπουν πάνω από 400 μόνιμοι εργαζόμενοι από τον Δήμο, 200 από τη ΔΕΥΑΠ και πάνω από 50 από τα Νομικά Πρόσωπα, με βάση τα ήδη λειψά οργανογράμματα».

Ads
EUROKINISSI 

 

(EUROKINISSI)

 

Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση έκανε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «όλη η Ελλάδα μαζί με την Πάτρα, είναι στο πόδι για όλα όσα έχουμε ανάγκη».

«Όλοι εμείς οι πολλοί παράγουμε πλούτο και δεν τον απολαμβάνουμε γιατί έχουμε απέναντί μας τα πιράνχας, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τις πολιτικές που ακολουθούνται για αυτό το σκοπό».

Στάθηκε στην έλλειψη χρηματοδοτήσεων και προσωπικού που επικρατεί στους Δήμους και ιδιαίτερα στην Πάτρα, τονίζοντας πως είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τις πλάτες και τα χρήματα του λαού θα ασκούν πολιτική απέναντί του. Παλεύουμε για τα παιδιά μας, σημείωσε και εξήγησε ότι σε όσους κόβουν τα όνειρα των παιδιών και του λαού, η πάλη της Δημοτικής Αρχής με το λαό θα τους κόψει το βήχα.

«Ονειρευόμαστε μια νέα γενιά με ψηλά το κεφάλι, περήφανη αγωνιζόμενη», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη έργων απέναντι από τα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως η υπογειοποίηση του τρένου, η παραχώρηση του τμήματος του βόρειου λιμανιού στην πόλη. Στάθηκε απέναντι στην παραχώρηση αγαθών όπως του νερού στα επιχειρηματικά συμφέροντα και σημείωσε πως η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση είναι η αρχή.

«Θα έρθει η ώρα που κουμάντο θα κάνουμε εμείς, όλοι όσοι λειτουργούμε τις επιχειρήσεις, τα πλοία, τα σούπερ μάρκετ, και συνολικά παράγουν τον πλούτο, γιατί εμείς ξέρουμε», ανέφερε. Τόνισε πως όλοι ξέρουν τι φταίει και θα στραφούν απέναντι συνολικά σε όλους όσοι αντιπαρατίθενται στα συμφέροντα του λαού.

Κάλεσε ταυτόχρονα σε συντονισμό της πάλης, ενώ αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους δήμους και πολιτικές σημειώνοντας ότι όλοι κρίνονται για τη στάση τους.