Ηλεκτροπληξία υπέστη το πρωί της Τετάρτης ένας 17χρονος στο Λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα, όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο που εξείχε.

Ads

Ο 17χρονος κατέβαινε την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο, ωστόσο μέρος ενός καλωδίου βρισκόταν δίπλα στις σκάλες.

Έτσι καθώς ο μαθητής περνούσε, το ακούμπησε με το χέρι του και υπέστη ηλεκτροπληξία.

Η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία, αποφεύγοντας δηλαδή να πάθει ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό, σύμφωνα με πληροφορίες από το gnomip.gr. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε. Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Ads

Όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πατρέων, Κατερίνα Σίμου, «για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα».

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αντιδήμαρχος, «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου», συμπληρώνοντας ότι «το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Επίσης, όπως αναφέρει η Κατερίνα Σίμου, «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας του μαθητή αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης – ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».