Μια 15χρονη μαθήτρια της Α’ Λυκείου στην Πάτρα, κατήγγειλε την σεξουαλική παρενόχλησή της από καθηγητή του σχολείου της, με την υπόθεση να απασχολεί -για την ώρα- τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ads

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη και για τον εν λόγω καθηγητή έχουν υπάρξει στο παρελθόν ανάλογες καταγγελίες από μαθήτριες.

Την περασμένη Παρασκευή (10/11) η 15χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία, περπατούσε στο διάλειμμα έχοντας το κινητό της τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι να μπαίνει μέσα στην τσέπη της και να της αφαιρεί το κινητό. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο καθηγητής της που είχε αφαιρέσει την συσκευή είχε φροντίσει ταυτόχρονα να την θωπεύσει στο συγκεκριμένο σημείο. Η νεαρή απευθύνθηκε αμέσως στον διευθυντή ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό.

Την Δευτέρα (13/11), η μαθήτρια πήγε στο σχολείο συνοδευόμενη από την μητέρα της για να προβούν επίσημα σε καταγγελία. Ο Διευθυντής την ενημέρωσε πως θα πρέπει να συντάξει την καταγγελία της στο «Βιβλίο Αναφορών», κάτι που όντως έπραξε. Μάλιστα ξεφυλλίζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο παρατήρησε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες από κορίτσια για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Ads

Ο διευθυντής του σχολείου έδωσε 48ωρη υποχρεωτική άδεια στον καθηγητή την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα και προφανώς να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε επικοινωνία που είχε το pelop.gr με τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη των καταγγελιών και από χθες, Πέμπτη (16/11) ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

«Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει αναφορές. Όπως έχουμε χρέος θα διερευνήσουμε πλήρως την υπόθεση και να μην έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό. Εφόσον προκύψουν στοιχεία που ενοχοποιούν τον εκπαιδευτικό, θα προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα μέτρα» δήλωσε η κ. Πιερρή.

«Εάν επιβεβαιωθούν, πρόκειται για ανεπίτρεπτες και αδιανόητες συμπεριφορές, τις οποίες πολεμάμε. Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τον μαθητικό μας πληθυσμό και τις σχολικές μας κοινότητες. Αυτός είναι ο ρόλος μας» πρόσθεσε.