Η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες συλλήψεις.

Ads

Όπως αναφέρει το In.gr, στο επίκεντρο έχει μπει πλέον ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου του 2021, ο οποίος θα αποτελέσει κλειδί στις έρευνες καθώς σε περίπτωση που αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια, θα ακολουθήσουν εξελίξεις.

Μάλιστα στην περίπτωση που ο θάνατος αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια και η κατηγορούμενη τηρήσει την ίδια αποστασιοποιημένη στάση και την ίδια στάση τηρήσει και το συγγενικό της πρόσωπο, αστυνομικοί σημειώνουν πως θα ασκηθεί δίωξη από κοινού για ανθρωποκτονία.

Τα τρία σημεία της κατάθεσης που έχει δοθεί προσοχή

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν 3 σημεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύονται από τους αστυνομικούς.

Το πρώτο έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της μικρής. Άλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού, ενώ το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η στενή συγγενής της Ρούλας κατέθεσε πως η Ρούλα ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας.

Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν τι πραγματικά συνέβαινε με την κατάσταση της υγείας της 33χρονης αλλά και με τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού, καθώς οι ημερομηνίες δείχνουν πως τα σοβαρά γεγονότα συνέπιπταν με σοβαρές κρίσεις στο γάμο τους.

Επιπλέον, θέλουν να διαπιστώσουν αν η μητέρα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που δεν είχε αναφέρει στους γιατρούς ή αν έκανε αυτές τις αναρτήσεις για να κερδίσει τη συμπόνια.

Η ημέρα που πέθανε η Ίριδα

Στοιχεία που αφορούν στις ενέργειες της τοπικής ΕΛΑΣ, την ημέρα του θανάτου της 6 μηνών Ιριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2021, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Το μοιραίο πρωινό της Κυριακής, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ενημερώθηκε από το «100» το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης για ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους εντός οικίας. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι είναι κλειστό. Το μωρό έχει παραληφθεί από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία των γονέων Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.