Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών προκάλεσε ο ξυλοδαρμός 15χρονου αγοριού από τον πατέρα και τον θείο του επειδή τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ads

Ο εισαγγελές διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ενώ την ίδια ώρα αναζητεί λύση για την προστασία του ανήλικου από την στιγμή που θα πάρει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με το οποίο, το παιδί πήγε στην πλατεία του χωριού  αιμόφυρτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την δικογραφία, παρούσα ήταν και η μητριά του παιδιού.

Ads

Έχει ήδη διαταχθεί ο ανήλικος να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βαρύτητα των κακώσεων που υπέστη και αναλόγως του πορίσματος θα κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα το gnomip.gr, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αμυχές, εκδορές και άλγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατικές δομές αδυνατούν στην παρούσα φάση να φιλοξενήσουν τον 15χρονο, ενώ την ίδια ώρα η μητέρα του εκδήλωσε εγγράφως την επιθυμία να αναλάβει η ίδια την επιμέλεια του παιδιού με την Εισαγγελική Αρχή να εξετάζει σοβαρά εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ώστε το περιβάλλον να είναι ενδεδειγμένο για το παιδί.

Ενδεχομένως, ως προσωρινή λύση από την Εισαγγελία να εξεταστεί το παιδί να μείνει με την μητέρα του και μετέπειτα να βρεθεί να εξεταστεί πιο μόνιμη λύση σε δομή φιλοξενίας.