Μετά τις «διακοπές διαρκείας» που αποφάσισε το Μαξίμου για τον Νότη Μηταράκη, η ΝΔ -όπως όλα δείχνουν- έχει ήδη αποφασίσει να αποσύρει τη στήριξή της από τον Γιώργο Πατούλη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Ads

Οι εξελίξεις φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί, στον απόηχο των βίντεο που έδειχναν τον νυν περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, παρά το βαρύ κλίμα στη χώρα για τον θάνατο των πιλότων του μοιραίου Canadair και τις φωτιές που μαίνονταν σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός Μαξίμου υπήρξε έντονη αντίδραση και εκνευρισμός για την εικόνα που άφησε στην κοινή γνώμη το ζεϊμπέκικο Πατούλη, εν μέσω επικοινωνιακής διαχείρισης της πύρινης καταστροφής.

Δύο είναι τα επικρατέστερα πρόσωπα για την αντικατάσταση του Γιώργου Πατούλη ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ads

Πρόκειται για τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, που στις τελευταίες εκλογές εξελέγη με 79% και τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 11 χρόνια.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές του Μαξίμου και με τους δύο «μνηστήρες», ενώ δεν αποκλείεται ο Γιώργος Πατούλης να διεκδικήσει την επανεκλογή του ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Άλλωστε στο κλίμα δυσαρέσκειας που επιμελώς διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, κύκλοι του Γιώργου Πατούλη χαρακτήρισαν δικαιολογημένη την ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας:

«Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της περιφέρειας Αττικής».

«Ήταν μια κακιά στιγμή»

Την «ειλικρινή του συγγνώμη» εξέφρασε ο Γιώργος Πατούλης την Παρασκευή (28/7) σχετικά με τις ζεϊμπεκιές στο Ζάππειο. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

«Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους. Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη.

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.