Άλλη μια επιχείρηση έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά από το σπίτι της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε πλειστηριαστεί πριν από δύο χρόνια για πολύ μικρό χρηματικό ποσό, σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (13/1) στα Πατήσια. Η έξωση απετράπη ύστερα από παρέμβαση πλήθους αλληλέγγυων.

Ads

Μάλιστα, για να εκτελεστεί η έξωση βρέθηκαν επί τόπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως ομάδες ΔΙΑΣ που έσπασαν την κλειδαριά της πόρτας. Σύμφωνα με το 902.gr, το αποτέλεσμα ήταν η πόρτα να μπλοκάρει και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία είναι εργαζόμενη στο Δήμο Αθηναίων, να εγκλωβιστεί μέσα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο δικαστικός επιμελητής απεσύρθη αλλά δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές προς τους συγκεντρωμένους.

«Κανένα σπίτι στα χέρια λωποδύτη» φώναξαν μεταξύ άλλων οι αλληλέγγυοι, ανάμεσα στους οποίους κάτοικοι της περιοχής, ακτιβιστές, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ και οι βουλευτές του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, αλλά και του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης.

Ads

Ο τελευταίος κάλεσε επί τόπου τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης τη συνδρομή της αστυνομίας στην εταιρία για την έξωση μιας γυναίκας, που χρωστούσε μόλις 800 ευρώ.

* Η φωτογραφία προέρχεται από το 902.gr