Θύμα ωμής βίας με πολλαπλά χτυπήματα αλλά και αναλγησίας από την πλευρά της Αστυνομίας, φαίνεται ότι έπεσε ο Δ.Τ, παρουσία μάλιστα της μικρής του κόρης 8 ετών, το βράδυ της Τρίτης στον λόφο του Στρέφη. Όπως λέει ο ίδιος στο tvxs.gr, οι αστυνομικοί αγνόησαν την παράκλησή του να μην τον απομακρύνουν από το σημείο μέχρι να παραλάβει τα παιδιά η γυναίκα του.

Ads

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο άνδρας καταγγέλλει ότι δέχτηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι, τον θώρακα, τα χέρια και την πλάτη.

image

image

Ads

image

image

image

image

Τα γεγονότα

Στις 21:10 περίπου το βράδυ της Τρίτης ο Δ.Τ μαζί με τις δυο του κόρες, 8 και 12 ετών, έπαιζαν μπάσκετ στο γηπεδάκι πάνω στον λόγο του Στρέφη, όπως συνηθίζουν σχεδόν καθημερινά.

Μια νεαρή γυναίκα κινήθηκε επίσης προς το γήπεδο, όμως οι αστυνομικοί που βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στο λόφο, της έφραξαν τον δρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η γυναίκα απομακρύνεται και οι αστυνομικοί κινούνται απειλητικά εναντίον της. Ο Δ.Τ ακολουθεί και ζητά από τους αστυνομικούς τον λόγο. Η «δράση» μεταφέρεται πίσω από τα ψηλά δέντρα και στο ερασιτεχνικό βίντεο δεν φαίνεται καθαρά πώς οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χτύπησαν την νεαρή γυναίκα και εν συνεχεία τον Δ.Τ. Στον τελευταίο μάλιστα φαίνεται πως έριξαν και δακρυγόνο σπρέι, με τον ήχο της ρίψης να ακούγεται καθαρά στο βίντεο.

Την σκηνή παρακολουθούσε μέσα από το γήπεδο η 8χρονη κόρη του Δ.Τ., που διακρίνεται στο βίντεο να στέκεται ανήσυχη μέσα στα όρια του γηπέδου. Μάλιστα στο χρονικό σημείο 2’00’’ το μικρό κορίτσι διακρίνεται να κλαίει, σοκαρισμένη προφανώς από τα όσα συνέβαιναν στον πατέρα της. Η μεγαλύτερη κόρη εκείνη την στιγμή είχε ανέβει στο σπίτι.

image

image

image

image

image

Αφού τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, ο Δ.Τ ζήτησε να περιμένουν ώστε να έρθει η σύζυγός του και να αναλάβει τα παιδιά.

Καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί αρνήθηκαν. «Δε με άκουγαν. Έλεγαν “θα σε πάρουμε σηκωτό”», μεταφέρει ο ίδιος στο tvxs.gr.

Κάποιοι συμπαίκτες του στο μπάσκετ τον διαβεβαίωσαν ότι θα περιμένουν με τα παιδιά έως ότου ερχόταν η μητέρα τους.

Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και έμαθε ότι τα παιδιά του ήταν ασφαλή μαζί με τη μητέρα τους τα μεσάνυχτα, όταν του επετράπη η επικοινωνία με δικηγόρο.

Μέσα στην νύχτα οδηγήθηκε στο ΚΑΤ για να εξεταστεί από γιατρό, όπου πέρασε από την χειρουργική, την νευρολογική και την ορθοπεδική κλινική. Ο Δ.Τ και η δικηγόρος του αναμένουν να λάβουν τον ιατρικό φάκελο.

Η συνέχεια στα δικαστήρια

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δ.Τ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου και η δικηγόρος του Αθηνά Αποστολοπούλου έλαβε αναβολή για την Πέμπτη.

«Αναμένουμε τον ιατρικό φάκελο από το ΚΑΤ και την γνωμάτευση του ιατροδικαστή. Εφόσον τα λάβουμε, θα προχωρήσουμε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», τονίζει η δικηγόρος.

Τι υποστηρίζει η Αστυνομία

Επικοινωνήσαμε με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Η θέση της Αστυνομίας είναι πως ο άνδρας ανήκε σε ομάδα 15 ατόμων που αντέδρασαν στην παρουσία των αστυνομικών. Ο συγκεκριμένος επιτέθηκε σε άνδρα της διμοιρίας τραβώντας του την ασπίδα και αφαιρώντας του το κράνος, γι’ αυτό και συνελήφθη.

Μας τονίστηκε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και οι γιατροί δεν έκριναν ότι χρήζει νοσηλείας.

Η εκπρόσωπος δε θέλησε να κάνει σχόλιο σχετικά με την παρουσία της 8χρονης κόρης στο συμβάν, καθώς όπως είπε «αυτό αποτελεί καταγγελία του συλληφθέντος και δεν έχει αποδειχθεί».