Ο πατέρας της πρωταθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη, Γιώργος, ξέσπασε εναντίον του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με αφορμή τη φωτιά στην Πεντέλη που έθεσε σε κίνδυνο το σπίτι του.

Ads

Μιλώντας στον Alpha, ο Γ. Στεφανίδης ζήτησε την παραίτηση του Γ. Πατούλη.

«Από χθες το βράδυ. Το πρωί γύρισε ο αέρας και ήρθε προς εμάς. Και εκεί που πήγαινε προς Γέρακα και ήρθε σε εμάς. Άλλαξε κατεύθυνση ο αέρας και ήρθε προς τις κατοικημένες περιοχές. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κ. Πατούλη, είναι ένας άχρηστος περιφερειάρχης.

»Πρέπει να παραιτηθεί αυτή τη στιγμή, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος που έχει τσίπα. Ήξερε μόνο να κατηγορεί τις άλλες κυβερνήσεις. Και για τα χιόνια ήταν δύσκολα για τον Πατούλη. Δεν μας έφερε τον κύριο Συνολάκη που σε δέκα λεπτά θα μας έσωζε. Μας τον κοτσάρανε επί Δούρου τον Συνολάκη. Περιμένω την παραίτηση του κύριου Πατούλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η μητέρα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας γνωστοποίησε μέσω των social media ότι εγκατέλειψε το σπίτι της, λόγω της απειλητικής κατάστασης από την πυρκαγιά.

Τελικά το σπίτι της Κατερίνας Στεφανίδη γλίτωσε από τη φωτιά. Η μητέρα της βρέθηκε έξω από το σπίτι τους και σε δηλώσεις της περιέγραψε πώς τελικά κατάφερε ο σύζυγός της μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες της γειτονιάς να σώσουν τα σπίτια.

Ads

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη εάν προκάλεσε αναστάτωση επισημαίνοντας ωστόσο ότι μπορεί εκείνοι να στάθηκαν τυχεροί όμως άλλες οικογένειες στο συγκεκριμένο δρόμο είδαν τα σπίτια τους να καίγονται.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έφυγα στις 4.30 όταν η αστυνομία μας είπε να το κάνουμε. Ο σύζυγος όμως έμεινε όπως έμειναν και κάποιοι άλλοι άνδρες της γειτονιάς. Είχαμε μία επικοινωνία, κάποια στιγμή μου είπε έρχεται η φωτιά.

Βοήθησαν όλοι οι άνδρες από εκείνη την πλευρά, ειδοποιήσαμε την πυροσβεστική, αλλά εάν δεν ήταν αυτοί εδώ δεν θα είχε γίνει η διάσωση των σπιτιών. Βοήθησε και η πυροσβεστική.

Από το σοκ δεν έγραψα τυχαία. Κάποια στιγμή μου λένε βάλε αυτό το κανάλι, είναι στο δρόμο σου και καίγεται το σπίτι σου. Εγώ έβαλα αυτό το κανάλι, είδα το δρόμο και πολύ φωτιά. Για αυτό έγραψα ότι καίγομαι και το βλέπω live στην τηλεόραση.

Έγινε παρεξήγηση. Κάηκαν όμως 4-5 σπίτια στην οδό Χειμάρας και δεν είναι τυχαίο. Το δικό μου το σώσαμε.

Ζητάω συγγνώμη αν αναστάτωσα κόσμο. Δεν είναι όλα καλά για όλο τον κόσμο».

Η Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη μίλησε και στο «Κόκκινο», κάνοντας λόγο για έλλειψη οργάνωσης.

«Εδώ αποδεικνύεται που πάτησαν και κέρδισαν και την Περιφέρεια και τις εκλογές» εξήγησε. «Δεν γίνεται, που είναι ο Συνολάκης λοιπόν να μας τη σβήσει τη φωτιά αφού θα την έσβηνε στο Μάτι. Γιατί δεν τον βάλανε αυτήν τη φορά να μας βοηθήσει;» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τι αντιμετώπισαν καθώς κάτοικοι της περιοχής για να γλυτώσουν τα σπίτια τους έριχναν χώμα με φτυάρια αφού δεν είχαν ούτε νερό λόγω της διακοπής ρεύματος, καθώς δεν λειτουργούσε το αντλιοστάσιο.

Η Πυροσβεστική δεν μπορεί να είναι στο σπίτι του καθενός, εξήγησε «όμως το να είναι στο σπίτι, να έρχεται να είναι στο σπίτι, να έρχεται και να μην έχει νερό, και να περιμένει μια ώρα να έρθει η υδροφόρα να σου δώσει και η υδροφόρα που έρχεται να μην έχει νερό, αυτό είναι κοροϊδία».