Την μακρά του παράδοση των…. πολιτικών δείπνων τιμά απόψε το ΠΑΣΟΚ, με συνάθροιση προς χάριν της «συσπείρωσης» και της «ενότητας» στο σπίτι της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά στην Ανω Βούλα.

Ads

Στο δείπνο είναι προσκεκλημένοι όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και, επίσης, οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

Το πολιτικό «μενού» του δείπνου, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά, περιλαμβάνει απλώς «σύσφιξη των δεσμών» της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στη σκιά , όμως, των ουκ ολίγων πολιτικών τριβών και εσωτερικών διαφωνιών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η σύναξη έχει το δικό της ενδιαφέρον και σε ό,τι αφορά και τις παρουσίες και τις ενδεχόμενες απουσίες της.

Το πρόσωπο, δε, που συγκεντρώνει τους εσωκομματικούς… προβολείς είναι εκείνο του Ευάγγελο Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται το τελευταίο διάστημα να διαμηνύει – πλην των άλλων – τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο δρομολογείται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το καλοκαίρι. Στελέχη κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμη και για υπόγεια συμμαχία Φώφης Γεννηματά – Γιώργου Παπανδρέου με στόχο να παραμείνει η πρώτη πρόεδρος του κόμματος και ο δεύτερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και να απομονωθεί η πλευρά Βενιζέλου.

Ads

Στο δείπνο δεν θα παρευρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε και από την πρόσφατη ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Βελίδειο της Θεσσαλονίκης. Αντί της ομιλίας Γεννηματά, την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στην παρουσίαση του βιβλίου του εκπροσώπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί, Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της συνεργασίας στην ΕΕ». Παρόντες, δε, στην ίδια εκδήλωση ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και η Άννα Διαμαντοπούλου.

* Φωτογραφία: Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην έκθεση με θέμα την Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι