Για «περαιτέρω έκθεση του παρακράτους του Μαξίμου» κάνουν λόγο πηγές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με νέες αποκαλύψεις της ερευνητικής ομάδας Reporters United και της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σύμφωνα με τις οποίες τα «μολυσμένα» sms του Predator φέρεται να στάλθηκαν από τον τηλεφωνικό αριθμό του -τότε στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη- Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ads

Συγκεκριμένα οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν ότι «οι σημερινές αποκαλύψεις που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών για τη νοσηρή υπόθεση των υποκλοπών αλλά και η επιβεβαίωση εκ μέρους του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Μενουδάκο, ότι συγκαταλέγεται στους στόχους του Predator, εκθέτει έτι περαιτέρω το παρακράτος του Μαξίμου».

Όπως σημειώνουν, «συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθεια μας να πέσει άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση, που υπονομεύει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τους θεσμούς».