Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση. 

Ads

Τα ιδρυτικά μέλη της «Ώρας Αποφάσεων» έστειλαν επιστολή με τις επτά θέσεις της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία νέου φορέα, όπως τις παρουσίασαν στην Πάτρα. 

Η επιστολή έφτασε στις ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, Δημοκρατική Ευθύνη, Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς. 

«Πρόθεση μας, όπως διαπιστώνουν όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, είναι να ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ, θεωρώντας ότι η ανακαινισμένη προσαρμογή  σε αντιλήψεις και σχήματα του παρελθόντος δεν σώζουν , δεν οδηγούν πουθενά και δεν ωφελούν τη χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή. 

Ads

Άμεση και αρνητική ήταν η απάντηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που μέσω κύκλων διεμήνυσε:  

«Προσκλήσεις προς Κοινοβουλευτικά κόμματα, από μεμονωμένα πρόσωπα, «προσωπικότητες» χωρίς κοινωνική αναφορά,  που θέτουν μάλιστα όρους και προϋποθέσεις άμεσης διάλυσης τους, πέραν του ότι αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και της θρασύτητας είναι απαράδεκτες, ελιτίστικες  και διασπαστικές». 

«Η πρόσκληση μας για τη συμμετοχή κομμάτων και συλλογικοτήτων  στην προσπάθεια  της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι ανοιχτή. Όποιος πραγματικά πιστεύει σε αυτή την αναγκαιότητα, δεν έχει παρά να συμμετάσχει», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά της, η «Ώρα Αποφάσεων» απάντησε: 

«Σε μια στιγμή που η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε πνεύμα δημιουργικής ανατροπής και ενότητας, πιστεύουμε ότι τα υβριστικά σχόλια πανικού ανώνυμων κύκλων για την πρότασή μας δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ». 

Δεν θέσαμε ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι. Θέσαμε ζήτημα παύσης της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη ΜΕΤΑ τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος. 

Θα ήταν σκόπιμο να ξαναδιαβάσουν ψύχραιμα την πρότασή μας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των προοδευτικών πολιτών κι όχι το άγχος για τη διατήρηση προσωπικών ρόλων. Θα αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις των οργάνων των κομμάτων και των σχηματισμών».