«Πάρτι» με τις προμήθειες υλικών φέρεται να είχε στήσει στο εργαστήρι ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η διευθύντριά του, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια.

Ads

Όπως έγινε γνωστό, κατά την πενταετία 2007-2012, η 60χρονη προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου του οποίου προΐστατο, ενώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ. Αστυνομικοί που έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία του εργαστηρίου, διαπίστωσαν ότι η κατηγορούμενη προέβη στην προμήθεια πολλαπλάσιων ποσοτήτων αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Μάλιστα, οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής, ενώ στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες.
 
Είναι ενδεικτικό ότι για μία μόνο εξέταση, κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 21.
 
Αγοράστηκαν δηλαδή 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ξεπερνάει το ποσό των 45.000 ευρώ.
 
Η αστυνομική έρευνα έγινε στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές επώνυμες καταγγελίες.
 
Σε βάρος της 60χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 
Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα.