Πολλά είναι τα «θολά» σημεία, αναφορικά με τις προσλήψεις στις δομές υγείας στην Κρήτη.

Ads

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται και αποδεικνύεται από στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το τοπικό μέσο Candiadoc, οι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί ήταν το μικρό μέρος αυτών των προσλήψεων, καθώς η κρίση του κοροναϊού έγινε ευκαιρία για να προσληφθούν τουλάχιστον 2 χρόνια στο δημόσιο, με μια απλή ηλεκτρονική αίτηση, περισσότεροι από 170 σε ειδικότητες που δεν είχαν καμιά σχέση με την πανδημία: φύλακες, προσωπικό ασφαλείας, νυχτοφύλακες, ανειδίκευτοι εργάτες, προσωπικό γενικών καθηκόντων, υπάλληλοι γραφείου. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι σε πολλές περιπτώσεις «προκύπτει» και συγγενική σχέση μεταξύ των νεοπροσληφθέντων.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε 483 προσλήψεις, όλες 24μηνης διάρκειας με εξαίρεση μόνο μερικούς γιατρούς, που προσλήφθηκαν για 12 μήνες, σε αντίθεση με το προσωπικό γενικών καθηκόντων αλλά και όσους προσλήφθηκαν για τον τομέα της ασφάλειας.

Ειδικότερα, οι 483 προσλήψεις (για τον εν λόγω το candiadoc σημειώνει μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην οριστική πραγματικότητα, καθώς δεν είναι γνωστό αν όλοι αυτοί πιάνουν τελικά υπηρεσία ή αν με αυτούς ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις)  αφορούν σε:

Ads

-Περίπου 60 γιατρούς
-Πληρώματα ΕΚΑΒ 17
-Διάφορες επικουρικές ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, μαίες, παρασκευαστές κλπ) 235. Από αυτές οι 80 περίπου είναι βοηθοί νοσηλευτές ΔΕ.
-Διοικητικό προσωπικό, γραμματείς, λογιστές, οδηγοί σε υπηρεσίες, 63. Μάλιστα περίπου 25 από αυτούς προσλήφθηκαν ως διοικητικό προσωπικό, προσωπικό ασφαλείας ή οδηγοί στην κεντρική υπηρεσία της ΔΥΠΕ.
-Γενικών καθηκόντων, κλητήρες, φύλακες, εργάτες 110.
Ιδού κάποια από τα επίμαχα έγγραφα

image

image

image