Τρεις εργάτες συνελήφθησαν για την μεγάλη φωτιά στο Πυργάκι της Πάρου. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, πρόκειται για άνδρες αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι έκαναν εργασίες καθαρισμού χωρίς να έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα πυρασφάλειας.

Ads

Οι άνδρες συνελήφθησαν την Τρίτη (23/4) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε), Νοτίου Αιγαίου του Πυροσβεστικού Σώματος, τρεις άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση κοντά στην Επαρχιακή οδό Παροικιάς – Νάουσας της Πάρου.

Πάρος: Πρόστιμο 500 ευρώ στον κάθε δράστη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στους τρεις άνδρες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.Επίσης όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική:

-Συνελήφθη σήμερα, 23 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην θέση «Ξηροπόταμος», του δήμου Ηρακλείου. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Ads

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 23 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Οινοφύτων, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην περιοχή «Πηγαδάκια» του δήμου Ωρωπού Αττικής.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 23 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αγρινίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Αγία Σοφία του δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 23 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης ξηρών χόρτων, στην θέση «Ρέμα Μιζάκι» του δήμου Αλοννήσου Μαγνησίας.