Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρο για μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην επαρχιακή οδό Παροικιάς – Νάουσας, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική το απόγευμα της Δευτέρας.

Ads

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης ενεργοποιήθηκε το 112 που καλεί τους κατοίκους της περιοχής να κινηθούν προς την παραλία, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης σχεδόν 10 μποφόρ.

 

Σε ύφεση η φωτιά

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (19.00), ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16.30 στην περιοχή Έλητας Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Επιπλέον μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Ακόμη, στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πυργάκι Παροικιάς προκειμένου να απομακρυνθούν προς Παραλία Παροικιάς, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση επί της επαρχιακής οδού Παροικιάς-Νάουσας.