Τη σχέση της Χρυσής Αυγής με το ναζισμό έρχεται να επιβεβαιώσει ένα ακόμα γεγονός. Το παρόν στην πρώτη συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης στις 20 Απριλίου έδωσε και οι Γερμανός «φύρερ» του NPD, ο οποίος μετέβη στην Ελλάδα για να συμπαρασταθεί στους ομοϊδεάτες του.

Ads

Ο αμετανόητος ναζιστής Ούντο Βόιγκτ, επικεφαλής του γερμανικού εθνικιστικού κόμματος NPD, έδωσε το παρών την περασμένη Δευτέρα στον Κορυδαλλό και στην αίθουσα όπου δικάζονται οι Έλληνες νεοναζί.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Real News ο καταδικασμένος πολλάκις από τη γερμανική Δικαιοσύνη για προώθηση της ρατσιστικής ιδεοληψίας, καθόταν μαζί με τον νεαρό συνοδό του στις θέσεις που προορίζονται για τους μάρτυρες της δίκης και μόλις άρχισε η προσέλευση των μαρτύρων κατηγορίας σηκώθηκαν και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Σημειώνεται ότι ο ναζιστής Ούντο Βόιγκτ και πρώτος ακροδεξιός ευρωβουλευτής της χώρας είναι γιος πρώην αξιωματικού της Βέρμαχτ. Επίσης θεωρεί τον Χίτλερ μεγάλο πολιτικό, ενώ κατά τη γνώμη του, ο Ρούντολφ Ες θα έπρεπε να πάρει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ads