Σύμφωνα με τον διευθυντή του Myradio, Νίκο Νικολακόπουλο, που μίλησε στο Mega, ο λύκος επιτέθηκε και άρπαξε τον 4μηνών σκύλο της οικογένειας, καθώς εκείνος και η 14χρονη κόρη του πήγαιναν προς το αυτοκίνητό τους στο καταφύγιο Μπάφι.

Ads

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι είχε πάει βόλτα με την κόρη του και τον σκύλο τους στον εθνικό δρυμό όταν ξαφνικά ένας μαύρος λύκος όρμησε και άρπαξε το σκυλί από τον λαιμό. Σύμφωνα με τον ίδιο η κόρη του φοβήθηκε και άφησε το λουρί, ενώ εκείνος άρχισε να φωνάζει για να φοβισει τον λύκο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Γυρίζω και βλέπω την κόρη μου πίσω, και το σκυλί το οποίο τον έχει δαγκώσει ένας μαύρος λύκος, παθαίνω σοκ, φωνάζω δυνατά σηκώνω τα χέρια μου ψηλά». Στην συνέχεια, πρόσθεσε ««Θα μπορούσαμε να μην έχουμε γυρίσει.. έτσι όπως επιτέθηκε, βεβαίως πήγε για το σκυλί αλλά θα μπορούσα να είμαι εγώ ή πολύ περισσότερο η κόρη μου».

Υπενθυμίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο.

Ads

«Τα σκυλιά ιδιαίτερα που αποτελούν κόκκινο πανί για τους λύκους, απαγορεύονται…» υπογράμμισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι σε οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην προσπαθήσουμε να το ταΐσουμε, να κρατήσουμε απόσταση και με αργά βήματα να απομακρυνθούμε.