«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του», ανέφερε, με ανακοίνωση του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για πιθανή ύπαρξη συμβολαίου θανάτου εναντίον του. 

Ads

«Ήδη από την Παρασκευή, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται», σημείωσε επίσης ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή, ο κ. Βαξεβάνης, με κείμενο του στο Facebook,  υπό τον τίτλο «Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία», αναφέρθηκε σε πληροφορίες και ενδείξεις που μπορεί να σχετίζονταν με ύπαρξη συμβολαίου θανάτου σε βάρος του, αναφερόμενος σε μια σειρά περιστατικών, όπως οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Μ.Φουρθιώτη όσο και τα πυρά κατά αστυνομικών στην Εκάλη πριν από λίγες ημέρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομία και Δικαιοσύνη να προστατεύσουν τον Κώστα Βαξεβάνη

Ads

Σημειώνεται ότι, ήδη από την Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με ανακοίνωση του, ζήτησε την προστασία του Κώστα Βαξεβάνη καθώς «από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις κινδύνου για τη ζωή του», σημειώνοντας πως, «είναι αυτονόητη υποχρέωση της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα τόσο για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, όσο και για την προστασία του δημοσιογράφου».

ΕΣΗΕΑ: Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και ζητάμε την προστασία του Κ. Βαξεβάνη

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος προχώρησε σε αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Απαιτούμε άμεσα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν τις καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ζητάμε την προστασία του συνάδελφου, ενώ για την υπόθεση η Ένωση Συντακτών θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων», κατέληξε η ανακοίνωση της Ένωσης.Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.