Oι PoustiRiot η ομάδα που τάραξε τα νερά ανήμερα των Φώτων στο Λιμάνι του Πειραιά, αντιδρώντας στην αδιάλλακτη στάση του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ απέναντι στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, παρενέβησαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτικό Πινακοθήκη με πρωτοβουλία του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλους στο περιβάλλον του και ότι δεν τους εμπιστεύεται στον δημόσιο βίο.

Ads

Μόλις άκουσε ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονται ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς), ο δήμαρχος Πειραιά τους ευχήθηκε ειρωνικά «και εις ανώτερα», ενώ στην συνέχεια, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, διεκδίκησε το δικαίωμά του στον ρατσισμό και την ομοφοβία, θέτοντας ένα ζήτημα κοινωνικών διακρίσεων και ισονομίας με όρους «αισθητικής».

«Δεν μου αρέσει αισθητικά να βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και διεκδικώ το πολιτικό δικαίωμα να το λέω», είπε χαρακτηριστικά πριν αποχωρήσει.

Με ερωτήσεις τους προς την ομιλήτρια Τζένη Σουμάκη, παιδοψυχίατρο – ψυχαναλύτρια, μέλη της ομάδας έκαναν ερωτήσεις για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το δικαίωμα της νομικής αναγνώρισης των σχέσεών τους και από την τεκνοθεσία. «Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσουν οι συνθήκες», απάντησε η κ. Σουμάκη.

Ads