Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες του Λ. Λαυρεντιάδη στο τιμόνι της Proton Bank, αλλά για την κωλυσιεργία που επέδειξαν -σύμφωνα τον ίδιο- οι αρμόδιοι φορείς για την υπόθεση ζήτησε χθες ο Απ. Κακλαμάνης.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, πρότεινε να απευθυνθεί η Επιτροπή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ο οποίος θα ελέγξει και θα κινήσει διαδικασίες και πειθαρχικών και ποινικών διώξεων εναντίον όλων εκείνων των αρμόδιων λειτουργών της Δικαιοσύνης και του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος που αδιαφόρησαν μέχρις ότου τακτοποιηθεί ο κ. Λαυρεντιάδης».

Επισήμανε ότι επί δύο τουλάχιστον εβδομάδες όλες οι αρμόδιες εισαγγελικές δικαστικές, εποπτείας του νομισματοπιστωτικού συστήματος, αρχές περίμεναν πότε θα συμφωνήσει ο κ. Λαυρεντιάδης για την επιστροφή των 51 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε την Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία καθυστέρησε, όπως τόνισε, να στείλει τα πορίσματα των ερευνών της. Επισήμανε τέλος, ότι είναι απαράδεκτο ένας επιχειρηματίας που βαρύνεται για κακουργηματικές πράξεις να απαλλάσσεται κάνοντας χρήση μιας διάταξης «που νομοθετήθηκε για μικροπαραβάτες που δεν ασκούν κατ’ επάγγελμα αυτή τη δραστηριότητα».