Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, στον Πειραιά, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ads

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον τοίχο, με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

«Τι να πρωτοπεί κανείς για την προκομμένη κι ευσυνείδητη προστάτιδα των ευάλωτων Δόμνα Μιχαηλίδου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή της η συλλογικότητα.

«Δεν έχει κλείσει χρόνος από την  επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην “Κιβωτό του Κόσμου” , όπου κατενθουσιασμένη επαινούσε τις δομές και το έργο της. Μιας ΜΚΟ που λίγους μήνες αργότερα δέχτηκε πλήθος καταγγελιών για περιστατικά ασέλγειας, ξυλοδαρμών και άλλων μορφών κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Η υφυπουργός δήλωσε πως δε γνώριζε το παραμικρό, αλλιώς θα είχε κινηθεί ταχύτατα.

Ads

Την ίδια στιγμή, βέβαια, επώνυμη καταγγελία στα ΜΚΔ υποστήριξε ότι όταν η Δόμνα επισκέφθηκε το 2021 το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδεύσης Αγίου Δημητρίου συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, έδωσαν και στους δύο στα χέρια πολυσέλιδη αναφορά με δεκάδες περιστατικά κακοποίησης σε ιδρύματα της αρμοδιότητάς της με την οποία δεν είχε κάνει τίποτα.

Η περίπτωση της 12χρονης, θύματος παιδοβιασμών, δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Τρομοκρατημένη, αφύλακτη, παραμελημένη με κάθε δυνατό τρόπο, όσο οι αρμόδιοι περιφέρουν το θράσος και την αναισθησία τους χωρίς καμία συνέπεια. Η  Δόμνα Μιχαηλίδου αναιρώντας παλαιότερες δηλώσεις της, αποκάλυψε τον Ιανουάριο τον τόπο κατοικίας της μέσα στη Βουλή, η ίδια που δήλωνε τον Οκτώβρη σε εκπομπή ότι “είναι λάθος να συζητάμε πού είναι τα παιδιά”. Φυσικά, δεν παρέλειψε να  συνοδεύσει την αποκάλυψη με τα απαραίτητα ψέματα για να εξωραΐσει την διαχείριση της υπόθεσης ως προς την υποτιθέμενη μέριμνα».

«Οι φασίστες δεν με φοβίζουν ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα», έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η υφυπουργός.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου είναι μια ακόμα φασιστική ενέργεια των θρασύδειλων τραμπούκων. Κανέναν δεν φοβίζουν, κανέναν δεν πτοούν. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ πιο ισχυρή από τις επιθέσεις τους».