Την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προκάλεσαν οι αναφορές των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με το σύννομο της μεταγωγής του.

Ads

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Aντεγκληματικής Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) και τα καταστήματα κράτησης ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητεί να ενημερωθεί γιατί παρακάμφθηκε η επιτροπή μεταγωγών ενώ καλεί τη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής να παραδώσει στον Δ. Κουφοντίνα τα έγγραφα που ζητά.

Ειδικότερα, ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του, ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία και την ειδικότερη τεκμηρίωση των αιτιών της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών. 

Κάνει λόγο για παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας.

Ads

Καλεί, ακόμη, τη γενική γραμματεία να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για τη μεταγωγή του, καθώς μέχρι στιγμής το αρνείται.

Τέλος, ζητά από τα καταστήματα Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού να  γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης, βάσει των οποίων προέβη στη μεταγωγή.