Οι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους, ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών που αναζητούν μία πρώτη εργασιακή εμπειρία, με αμοιβή χαμηλότερη κατά 20% από αυτή που υπαγορεύει η εκάστοτε κλαδική σύμβαση. Αυτό επισήμαναν, ανάμεσα σε άλλα, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, οι οποίοι έκαναν λόγο για καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και τόνωση της απασχόλησης στον Τουρισμό.

Ads

Η κ. Κατσέλη έσπευσε να επισημάνει ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου τη μη υποκατάσταση νυν εργαζομένων, τονίζοντας ως στόχο τη δημιουργία επιπρόσθετων θέσεων απασχόλησης. Η ίδια επισήμανε ότι ο Τουρισμός προσδοκάται να συνδράμει τα επόμενα χρόνια στο ΑΕΠ κατά περισσότερο από 20%.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι επιδιώκεται η ανάδειξη της Ελλάδας ανάμεσα στους 10 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ο ίδιος έκανε λόγο για διαφαινόμενη δυναμική ανάκαμψη του Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι βάσει των στοιχείων που διατίθενται για την εφετινή σαιζόν σημειώνεται αύξηση της τάξης του 10% στις αεροπορικές κρατήσεις.

Επιπλέον, διψήφια αναμένεται η άνοδος στον οδικό τουρισμό, κυρίως από τα Βαλκάνια, και στην κρουαζιέρα. Κατά 50% αυξάνονται οι κρατήσεις από τη Ρωσία (στόχο αποτελεί η αύξηση των Ρώσων τουριστών από 400.000 το 2010 σε 600.000 το 2011).

Ads