Άλλο ένα εξάμηνο παράταση, δηλαδή όλο το 2022, θα πάρει το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Διαβάστε επίσης: Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά με φόντο τη νέα έξαρση κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο το μειωμένου ΦΠΑ για τα συγκεκριμένα ήδη κανονικά έληγε την 30η Ιουνίου, οπότε θα επανέρχονταν από το 6% στο 24%. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μάλιστα, είχε ανακοινώσει επίσημα ότι θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα οι φόροι για τα συγκεκριμένα προϊόντα, από την 1η Ιουλίου. Μάλιστα η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε αντιδράσεις καθώς τα κρούσματα φαίνεται να έχουν ανοδική πορεία.

Ωστόσο, σε σχετική τηλεφωνική παρέμβαση σε πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «ο χαμηλός ΦΠΑ θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα, όλο το 2022, και βλέπουμε». Η σχετική τροπολογία αναμένεται να πάει την Τρίτη 28 Ιουνίου στη Βουλή.

Ads

Ο υπουργός επικαλέστηκε έκτακτους υγειονομικούς λόγους για αυτή του την απόφαση, καθώς η χώρα βρίσκεται στις αρχές ενός ακόμη πανδημικού κύματος, έκρηξη κρουσμάτων και διασποράς στην κοινότητα.