Συνέχεια στη σκανδαλώδη υπόθεση του υπουργείου Πολιτισμού, το «αμαρτωλό» Ταμείο Αλληλοβοήθειας επιχειρεί να δώσει η υπουργός, Λίνα Μενδώνη.

Ads

Με ρύθμιση που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται νέα παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης του εν λόγω φορέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 57 του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε στις 5 Απριλίου και συζητείται από τις 6 Απριλίου στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η προθεσμία περάτωσης της εκκαθάρισης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις σε 14 πρώην μέλη Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, μετά τους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών για οικονομικά και διαχειριστικά ζητήματα, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για την χορήγηση εικονικών δανείων σε 133 υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού -εν αγνοία τους- την περίοδο 2012-2014, όταν πρόεδρος του Ταμείου ήταν ο Γ. Τσακοπιάκος και διευθυντής ο Γ. Βλαντής.

Ads

Τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι της συγκρότησης κι ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι πρώτες διώξεις για την υπόθεση των δανείων είχαν ασκηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.