Mετάθεση ενός μήνα παίρνει η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, η οποία θα γίνει τελικά στις 14 Ιουνίου.

Ads

Η Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε σήμερα τη διεξαγωγή του συνεδρίου από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου αντί της 15ης Μαίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί και την εκλογή προέδρου στις 15 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αλλαγή των ημερομηνιών έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη της κρίσιμης δαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στην Ευρώπη, η οποία μέχρι στιγμή είναι κι εκείνη που καθορίζει ουσιαστικά τις εσωκομματικές εξελίξεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, άλλωστε, δεν έκανε καμία αναφορά στο συνέδριο μιλώντας στην… Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου κι επέλεξε να αφιερώσει το σύνολο της ομιλίας του στην κριτική κατά της κυβέρνησης.

Ads

Είπε, δε, ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα, τη στροφή, και χρειάζεται το δημοψήφισμα για εσωκομματικούς λόγους, ώστε να δεσμεύσει την εσωκομματική αντιπολίτευση».

Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση θυσιάζει τη χώρα και την οικονομία και προέβλεψε δικαίωση του ΠΑΣΟΚ είτε «διότι η κυβέρνηση θα προσχωρήσει στην πολιτική του, είτε διότι θα έχει οδηγηθεί η χώρα στο αδιέξοδο, την ταπείνωση και την καταστροφή». Εσπευσε, πάντως, να διευκρινήσει ότι εύχεται να μην συμβεί σε καμία περίπτωση το δεύτερο σενάριο…

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

«Ο κ. Βενιζέλος, όντας αμετανόητος για τα δικά του εγκληματικά λάθη την εποχή που ήταν υπουργός, όπως το PSI, με το οποίο κουρεύτηκαν μέσα σε μια νύκτα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, επιδίδεται σήμερα στο παιχνίδι της κινδυνολογίας και της καταστροφολογίας, ζώντας με την προσδοκία της… “δικαίωσης”», δήλωσε η Μ. Χρυσοβελώνη.

Όπως ανέφερε, «ισχύει για τον κ. Βενιζέλο, όπως και για τον συνέταιρό του στη μνημονιακή συγκυβέρνησή τους, αυτό που είχε πει ο Ταλεϋράνδος για τη δυναστεία των Βουρβόνων: δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα».

«Ο ελληνικός λαός όμως, μετά από όλα όσα υπέφερε, δεν τους ακούει πια», πρόσθεσε.