Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, η οποία κανονικά έληγε την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλαν τα λύκεια, τα οποία παρέμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για την υποστήριξη των υποψηφίων.

Ωστόσο, «για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιον λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία, δίνεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους».

Αποδεικτικό της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος θα πρέπει να φαίνεται στην πρώτη σελίδα του. 

Ads

Από τις 14.30 της Δευτέρας η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών, χωρίς να υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτήν παρά μόνο για να βλέπουν οι υποψήφιοι την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου.