Την πρόθεσή του να ολοκληρώσει στις 11 Απριλίου 2012 την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου και των εγγυημένων ομολογιακών δανείων των ΔΕΚΟ, συνολικής αξίας 20,27 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Ads

 
Εν τω μεταξύ, το ΥΠΟΙΚ δίνει παράταση μέχρι τις 20 Απριλίου για την ανταλλαγή ομολόγων των σειρών εκείνων των οποίων οι τροποποιήσεις δεν εγκρίθηκαν από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κάτοχοι ομολόγων συνολικής αξίας 20.270.573.914,35 ευρώ, τα οποία υπάγονται σε ξένο δίκαιο ή εκδόθηκαν από κρατικές εταιρείες και εγγυώνται από το Δημόσιο, αποδέχθηκαν ήδη την προσφορά του ελληνικού δημοσίου και θα συμμετέχουν στο PSI. Για τους συγκεκριμένους ομολογιούχους, η ανταλλαγή των τίτλων θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου.
 
Για τους ομολογιούχους, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν ή οι συνεδριάσεις τους διακόπηκαν ή αναβλήθηκαν, η προσφορά του ελληνικού δημοσίου λήγει στις 20 Απριλίου και ως ημερομηνία ανταλλαγής ορίστηκε η 25η Απριλίου.