Ενδεικτικό της κατάστασης που βρίσκεται εκτός ελέγχου με τη δράση παραστρατιωτικών ομάδων είναι το επεισόδιο με θύμα έναν αστυνομικό που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στον Έβρο και επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές από το ρεπορτάζ του Tvxs.gr.

Ads

Ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς, εθνοφύλακες και άλλους αυτόνομους, νυχτερινές ώρες  της περασμένης εβδομάδας, «περιπολούσε» στην συνοριακή περιοχή του Νότιου Έβρου, στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού, μερικά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα. Η παραστρατιωτική ομάδα παρακολούθησε τις κινήσεις αστυνομικού και στη συνέχεια τον πυροβόλησε, θεωρώντας ότι πρόκειται για μετανάστη που έχει μπει στο ελληνικό έδαφος.

Ο αστυνομικός, για καλή του τύχη, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που σταμάτησε τη σφαίρα και γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται τόσο από αστυνομικές πηγές όσο και από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις ανεξέλεγκτες ένοπλες ομάδες που υποκαθιστούν τον νόμο. Πηγές κοντά στην Αστυνομία αναφέρουν ότι από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο δόθηκε εντολή να αποσιωπηθεί το γεγονός.

Διάψευση της ΕΛΑΣ το απόγευμα

Mε ανακοίνωσή της αργά, το απόγευμα της Κυριακής, και παρότι η είδηση επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Αν. Μακεδονίας και Θράκης διαψεύδει το περιστατικό.  Πάντως ένα στοιχείο έμμεσης επιβεβαίωσης είναι ότι την επόμενη μέρα δόθηκε εντολή στις δυνάμεις της περιοχής, από το αρχηγείο του ΓΕΣ, ώστε οι παραστρατιωτικοί να μην δρουν ανεξέλεγκτοι αλλά να βρίσκονται μέσα σε στρατιωτικά περίπολα, όπως είχε αποκαλύψει το tvxs.gr.  

Ads

Σημειώνεται επίσης πως υπάρχουν καταγγελίες και βίντεο για τουλάχιστον δύο νεκρούς πρόσφυγες από πυρά στον Έβρο. Η κυβέρνηση τα έχει επίσης διαψεύσει όλα ως «Fake News», ωστόσο το περιστατικό με τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από την παραστρατιωτική ομάδα έρχεται να ενισχύσει αυτές τις αναφορές.  

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Ανακοινώνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγράφει περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».