«Απευθύνω έκκληση να το σκεφτούν και πάλι, γιατί κάνουμε ότι μπορούμε» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκςο Παρασκευόπουλος απευθυνόμενος στους κρατούμενους απεργούς πείνας. «Η ζωή είναι πολύτιμη», διαμήνυσε.

Ads

Με δηλώσεις του στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο Υπουργός  Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε αναγκαία  την κατάργηση των  φυλακών τύπου Γ΄ τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για λόγους ανθρωπιστικούς.

Απαντώντας στις κατηγορίες γιατί στο νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση  του λεγόμενου τρομονόμου – αίτημα και των απεργών πείνας- είπε πως χρειάζεται χρόνος και συζήτηση  στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Αναφερόμενος στους  απεργούς πείνας είπε: «Κάνω ότι μπορώ για την περίθαλψη των απεργών πείνας. Η ζωή υπεράνω όλων. Θα μας βαρύνει ιστορικά ένας θάνατος. Απευθύνω έκκληση  να το σκεφτούν και πάλι  γιατί κάνουμε ότι μπορούμε».

Ads

Επίσης εξετάζεται, υπό προϋποθέσεις, η υποβολή τροπολογίας στο νομοσχέδιο με κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού.

Τέλος, μίλησε για αποφυλάκιση και όχι αμνηστία κρατουμένων που ευνοούνται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, κατηγορώντας τους διάφορους «τηλεοπτικούς αστέρες», που άδραξαν την ευκαιρία να κινδυνολογήσουν.