Την άποψη ότι η δημόσια απογύμνωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας εμπίπτει στο πεδίο ενδιαφέροντος του Εισαγγελέα διατυπώνει με ανάρτησή του ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Ads

Ο ομότιμος Καθηγητής Νομικής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι όσο δίνεται η εντύπωση ότι οι βάρβαρες πράξεις γίνονται ανεκτές από την Πολιτεία και δεν υπάρχει επίσημη αποδοκιμασία, τόσο ενθαρρύνεται η συνέχισή τους ενώ επισημαίνει την ανάγκη να διερευνηθούν. 

H ανάρτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου:

Μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης όλη η χώρα γίνεται θεατής εικόνων αναγκαστικής δημόσιας απογύμνωσης και σοβαρών προσβολών σε βάρος διαδηλωτών. Δηλαδή πράξεων που κατ’ αρχήν ενδιαφέρουν τον Εισαγγελέα. Ως τώρα όμως η επίσημη αποδοκιμασία των πράξεων λείπει. Στον θεατή – ακροατή δημιουργείται η εντύπωση, ότι οι βάρβαρες πράξεις είναι ανεκτές από την ηγεσία, δηλαδή από την Πολιτεία.

Ads

Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: η έλλειψη αποδοκιμασίας προφανώς θα ενθαρρύνει τη συνέχιση ανάλογων ελεγκτικών πρακτικών. Η ανάθεση εξάλλου ερευνητικού έργου στον μηχανισμό του Συνηγόρου του Πολίτη, θετική καθαυτήν, δεν απαλλάσσει τους υπεύθυνους για τη λειτουργική ευρυθμία του αστυνομικού έργου από το καθήκον τους. Οφείλουν οι ίδιοι να δρομολογήσουν κάθε δυνατή έρευνα για μια συμπεριφορά που πλήττει βάναυσα και τους πολίτες και την ίδια την αποστολή της Αστυνομίας να εγγυάται την ασφάλεια των αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων.