Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθεσή του η δήμευση του Ινστιτούτου Γκαίτε, μια πληροφορία που όπως είπε διακινήθηκε από τη «διαστρέβλωση της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης από τον Σταύρο Θεοδωράκη».

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε φυσικά διατύπωσε κάτι τέτοιο.

Η διαστρέβλωση της θέσης του οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του κ. Στ. Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης «διαρροής», την οποία ο ίδιος ο υπουργός κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει. Οι πολίτες μπορούν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο».