«Πόλεμος της κασέτας» ξέσπασε στον εκδοτικό – δημοσιογραφικό χώρο με εκατέρωθεν δημοσιεύσεις υποκλαπέντων τηλεφωνικών συνομιλιών. Στα χαρακώματα από τη μία ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος και από την άλλη τα Παραπολιτικά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ads

Τα Παραπολιτικά, δίνοντας συνέχεια στη σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ των δύο πλευρών, δημοσιεύουν στοιχεία από τηλεφωνική επικοινωνία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά την οποία ο δημοσιογράφος ζητάει 3-4 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανοίξει κανάλι. Όπως αφήνεται να εννοηθεί ο Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε τον «πόλεμο» μετά την άρνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να του δώσει το ποσό που ζητούσε.

Μεταξύ άλλων στην επικοινωνία ο Τριανταφυλλόπουλος φέρεται να αποκαλεί «χαζό, τρελό και παιδάκι» τον Γιάννη Αλαφούζο και ζητάει χρήματα από τον Μαρινάκη για να πάρει μια «σκατοσυχνότητα» και να δημιουργήσει ένα «παντοδύναμο κανάλι».

«Θεμιτό βέβαια το όνειρό σας να εξελιχθείτε σε καναλάρχη της “Ζούγκλας”, βγάζοντας… δίσκο σε όλη την επιχειρηματική Αθήνα. Μήπως όμως αυτή σας η φιλοδοξία εξηγεί και την σημερινή σας «Δημοσιογραφική έρευνα» -ή καλύτερα συμβόλαιο- που με τόση περηφάνια προβάλλετε, αν και μέχρι στιγμής ο θησαυρός που πουλάτε, δεν είναι παρά άνθρακες που σας εκθέτουν;», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται:

Ads

«Μήπως ο “Δημοσιογράφος” βγάζει κάποιου είδους απωθημένα επειδή δεν του έγιναν τα χατίρια που με τόσο πάθος και αγωνία ζητούσε; Μήπως όλα αυτά γίνονται για μια…. «σκατοσυχνότητα» όπως λέτε χαρακτηριστικά στην συνομιλία σας με τον κ. Μαρινάκη ζητώντας του να σας βοηθήσει να την αποκτήσετε; Και τελικώς ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα κ. Τριανταφυλλόπουλε; Ποιος ο εκβιαζόμενος και ποιος ο εκβιαστής; Αναμένουμε απαντήσεις από τον γενναίο και άτεγκτο «Δημοσιογράφο».

Επειδή εμείς, ακολουθώντας τον δρόμο της νομιμότητας έχουμε καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Τριανταφυλλόπουλου, δεν θα πέσουμε στο επίπεδό του να δημοσιοποιήσουμε παρανόμως την συνομιλία του με τον κ. Μαρινάκη, αφού ουδέποτε θα υιοθετούσαμε πρακτικές των Τριανταφυλλόπουλων και των Θωμαϊδηδων.  Αν όμως η μνήμη του είναι ασθενής, τότε το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ανα πάσα ώρα και στιγμή στην διάθεσή του…

ΥΓ. Κι επειδή όπως αποδείχθηκε η αναγνώριση της φωνής δεν είναι και το… φόρτε του “Δημοσιογράφου”, τότε μπορούμε με χαρά να του διαθέσουμε και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο».

Το δημοσίευμα του Τριανταφυλλόπουλου

Το δημοσίευμα των Παραπολιτικών έρχεται ως συνέχεια δημοσιευμάτων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με συντάκτη της εφημερίδας Παραπολιτικών. Αρχικά ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για τον διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, ωστόσο στη συνέχεια παραδέχτηκε πως είχε κάνει λάθος και δεν ήταν αυτός που συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά «κάποιος συντάκτης της εφημερίδας». Σε αυτό αναφέρεται και το «υστερόγραφο» στο δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που δημοσίευσε ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος, και η οποία προφανώς προέρχεται και αυτή από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, εκφράζεται η πρόθεση άσκησης πίεσης στον Σίμο Κεδίκογλου, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά για παράνομες προσλήψεις στην ΕΡΤ με παραβιάσεις των διαγωνισμών από τον τότε αρμόδιο Υπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο διάλογος έχει ως εξής:

Συντάκης: Έλα.
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Συντάκτης: Στα έστειλα.
Β.Μ: Ναι τα είδα.
Συντάκτης: Ένα το κρατούμενο. Αν έχεις κάποια απορία πάρε με τηλέφωνο.
Β.Μ: Δεν μου λες αυτό για το (—) για το Βέλγιο το έχεις βάλει μέσα ότι δεν τα δώσαμε;
Συντάκης: Στη Γαλλία, έβαλα στη Γαλλία ναι. Στη Γαλλία με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα αυτή τη στιγμή. Ένα το κρατούμενο, τα έχω γράψει όλα αυτά, γι’ αυτό σου είπα ρίξε μια ματιά και αν θέλεις πάρε με ένα τηλέφωνο, τα γράφω. Επίσης να ξέρεις και το εξής. Η γυναίκα, η γκόμενα αυτή του Κεδίκογλου αυτή η Ουκρανή είχε κάνει αίτηση όντως για να προσληφθεί στην ΕΡΤ σε έναν διαγωνισμό και δεν προσλήφθηκε. Δεν το ήξερε ο άλλος, δεν την προσέλαβε. Για τον Μουρούτη όμως που ήξερε κάποια άτομα, τα πέρασε κανονικά. Την κοπέλα αυτή τώρα του Κεδίκογλου, την έχουν προσλάβει γραφείο τύπου στον υφυπουργό των Οικονομικών, στον Μαυραγάννη. Εντάξει; Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παρεξήγηση, ο κ. Κεδίκογλου πρέπει να καταλάβει ότι ή το μαζεύει πίσω για να μην χάσουμε όλοι ή θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος, θα γίνει της πουτάνας. Είναι αυτό ακριβώς που είπες εσύ χτες, είχες απόλυτο δίκιο. Η υπόθεση θα πάει με τσαμπουκά. Μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι έτσι; Και υπάρχουν και ραμματάκια για τη γούνα σου.
Β.Μ: Που είναι αυτά;
Συντάκτης: Στα είπα. Σου είπα. Η κοπέλα του αυτή τη στιγμή είναι γραφείο τύπου του Μαυραγάννη του υφυπουργού. Τι θέλεις τώρα, να αρχίσουμε τα… Μάζεψέ τα να πάμε παρακάτω.
Β.Μ: Εντάξει, ok.
Συντάκτης: Εντάξει;
Β.Μ: Ναι