Η παρεμπόδιση εκ μέρους των συνδικαλιστών, των εργαζομένων εκείνων που επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αποτελεί ενέργεια που αντιβαίνει το νόμο, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Βόλο.
 

Ads

Το έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη – στο οποίο, πάντως, τονίζεται και ότι στην περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης ο νόμος κατοχυρώνει απόλυτα το δικαίωμα της απεργίας, καθορίζοντας τις νόμιμες προϋποθέσεις άσκησης του – διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νάκου.
 
Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ είχε ζητήσει από το υπουργείο να πάρει θέση καταγγέλλοντας ότι «μεταφερόμενοι συνδικαλιστές και μη, καθοδηγούμενοι από το ΚΚΕ, παρουσία του κ. Αντώνη Σκυλλάκου παρεμπόδιζαν την είσοδο των εργαζομένων στους χώρους του εργοστασίου» και όλα αυτά, όπως επισήμαινε «παρότι το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και πλήθος επαγγελματικών οργανώσεων της περιοχής κατήγγειλαν αυτή την αντιδημοκρατική και παράνομη εκστρατεία εκφοβισμού».