Αγρότες του κάμπου Παραμυθιάς και τοπικοί φορείς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Σουλίου με αίτημα την οριστική λύση στα χρέη προς τη ΔΕΗ των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Ads

Η ΔΕΗ εδώ και μερικούς μήνες έχει διακόψει το ρεύμα στα αντλιοστάσια της περιοχής, καθώς υπάρχουν οφειλές περίπου 1,6 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Μίνης γεωπόνος και παραγωγός εξηγεί ότι το θέμα έχει και κοινωνική διάσταση, γιατί οι αγρότες οδηγούνται σε μη αναστρέψιμη οικονομική καταστροφή.

Επιπλέον, η Σταυρούλα Μπραίμη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και πρώην Δήμαρχος Σουλίου αναφέρει ότι « Ο Περιφερειάρχης Αλ.Καχριμάνης έχει κάνει προτάσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την εξεύρεση λύσης για την αποπληρωμή του χρέους των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ, αλλά και για την στήριξη των αγροτών αναφορικά με  την μείωση του ενεργειακού κόστους»

Ads

Τέλος, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης τονίζει ότι «καταστρέφεται η Οικονομία της περιοχής» και επισημαίνει ότι «Αν δεν βρεθεί λύση πάμε σε οικονομικό μαρασμό της περιοχής».