Αμηχανία και οργή στο εσωτερικό του κόμματος προκάλεσε η επιδοκιμασία της Μαρέβα Μητσοτάκη σε ανάρτηση δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ το 2015, ο οποίος εξηγούσε γιατί ήταν «απολύτως νόμιμες» οι σεξουαλικές συνευρέσεις του Νίκου Γεωργιάδη με ανήλικα παιδιά.

Ads

Δείξε μου πού κάνεις like να σου πω ποιος είσαι ή, αλλιώς, θέλει ο διάβολος να κρυφτεί κι οι σατανικές συμπτώσεις δεν τον αφήνουν… Μια (αυθόρμητη;) επιδοκιμασία της Μαρέβας Μητσοτάκη σε ανάρτηση του δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία το 2015 Αντύπα Καρίπογλου, ο οποίος μέσω facebook εξηγούσε από νομικής πλευράς γιατί ήταν «απολύτως νόμιμες» οι σεξουαλικές συνευρέσεις του Νίκου Γεωργιάδη με τα ανήλικα αγόρια στη Μολδαβία, αποκάλυψε εν πολλοίς το υπόβαθρο της ολέθριας, όπως αποδεικνύεται, σχέσης του Νίκου Γεωργιάδη με το ζεύγος Μητσοτάκη.

«Νομικά, βάσει του πλαισίου που ισχύει στην Ελλάδα, οι σεξουαλικές συνευρέσεις του Νίκου Γεωργιάδη με τα ανήλικα αγόρια είναι απολύτως νόμιμες, καθώς ήταν άνω των 15, αλλά το πλημμέλημά του είναι πως αυτές έγιναν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Καρίπογλου. Την άποψη αυτή σχολίασε επικριτικά η Ελενα Ακρίτα, στην οποία απάντησε ο δικηγόρος ως εξής: «Το αδίκημα (σ.σ.: του Γεωργιάδη) για το οποίο συζητάμε είναι το 351Α 1γ του Π.Κ., που τιμωρεί άμα πληρώνεις για να γ…σεις. Είναι το ακριβώς αντίθετο από το να μένεις άγαμη για να εισπράττεις».

Κοινώς, η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ επιδοκίμασε δημοσίως τόσο την άποψη περί «νομιμότητας» όσο και την επίθεση Καρίπογου εναντίον της Ελενας Ακρίτα, προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περαιτέρω επιβάρυνση του κλίματος στην Πειραιώς. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπόλογο απέναντι στην κοινή γνώμη, αφού αποφεύγει συστηματικά να πάρει αποστάσεις και, πολύ περισσότερο, να καταδικάσει τον στενό του συνεργάτη, η αντίδραση της συζύγου του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το γεμάτο αμηχανία και οργή ποτήρι στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης.

Ads

Σιωπή και αλλαγή ατζέντας

Η ηχηρή σιωπή όλων των κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών, που δείχνει τη βουβή -προς το παρόν- δυσαρέσκειά τους, η απόγνωση των υποψήφιων βουλευτών, που διαμαρτύρονται ότι «δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον κόσμο», και το γενικευμένο σοκ στην κοινωνία έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στην Πειραιώς, η οποία αναζητεί τρόπους να αλλάξει την ατζέντα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιχείρηση «ξεπλύματος» του Νίκου Γεωργιάδη από ορισμένα φιλικά στη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ με αρθρογραφία και αναλύσεις του τύπου «ο Νίκος Γεωργιάδης είναι θύμα». Ταυτοχρόνως, έχει «αποσύρει» από τη δημοσιότητα τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έσπευσε να μιλήσει για «πολιτική σκευωρία», προκαλώντας το κοινό αίσθημα και εντείνοντας την περιρρέουσα αντίληψη περί ενοχής.

Οι ανακοινώσεις του κόμματος περί «προσωπικής υπόθεσης», τα non paper που έκαναν λόγο για «κανιβαλισμό», καθώς και η περιχαράκωση στο ότι «ο Νίκος Γεωργιάδης έχει απομακρυνθεί από τη ΝΔ» καταδεικνύουν ανάγλυφα τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ. «Δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές με την υπόθεση Γεωργιάδη ανοιχτή», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο και έμπειρο στέλεχος του κόμματος, το οποίο βιώνει τα επίχειρα μιας ένοχης σχέσης.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στη βάση του είναι η αναδίπλωση στην οποία υποχρεώθηκε ο Κώστας Κυρανάκης, καταδικάζοντας -με καθυστέρηση πολλών ημερών- τις πράξεις του Νίκου Γεωργιάδη. Δήλωσε, λοιπόν, την περασμένη Τρίτη στην ΕΡΤ: «Αυτό το έγκλημα (σ.σ.: της παιδεραστίας) και όποιος το διαπράττει όντως αηδιάζουν την κοινωνία μας, η οποία δεν πρέπει να έχει καμία ανοχή σε τέτοιες πράξεις. Θεωρώ ότι όποιος το έχει διαπράξει πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά». Οταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσο, γιατί περίμενε μία εβδομάδα προκειμένου να εκφράσει τόσο απερίφραστα την «αηδία» του, ο κ. Κυρανάκης -υπενθυμίζεται ότι ήταν στο πλευρό του Νίκου Γεωργιάδη σε όλη τη διάρκεια της δίκης– έδωσε την ανεκδιήγητη απάντηση ότι δεν ρωτήθηκε από κανέναν!

Η όψιμη «ευαισθησία» του Κ. Κυρανάκη αποτυπώνει πλήρως την αμήχανη και ενοχική στρατηγική άμυνας της ΝΔ, από τη στιγμή που η κατεύθυνση που έχει δώσει η Πειραιώς σε όλα τα στελέχη είναι η γραμμή… σιωπής. «Κανένα σχόλιο για την υπόθεση», «τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη» και «ο Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη» είναι το τρίπτυχο των κατευθυντήριων γραμμών που έχει επιλέξει το επιτελείο του κόμματος. Παράλληλα, εξάλλου, οι διαπιστευμένοι στη ΝΔ πολιτικοί συντάκτες έχουν ενημερωθεί από τη Μαρία Σπυράκη και τον Κωνσταντίνο Ζούλα να κάνουν χρήση των ανακοινώσεων που αποστέλλονται στα κινητά τους μόνο από τους ίδιους και όχι από άλλες πηγές.

Οι κινήσεις Γεωργιάδη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Νίκος Γεωργιάδης προετοιμάζει συστηματικά την αμυντική του γραμμή ενόψει του Εφετείου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι από την επομένη της καταδίκης του για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, το «βαρύ όπλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο Βουκουρέστι, όπου έχει στήσει το στρατηγείο της… άμυνας. Γνώστες της υπόθεσης και των κινήσεών του επιμένουν ότι, μεταξύ άλλων, επιχειρείται και η ανασκευή των μαρτυρικών καταθέσεων από τα θύματα του κυκλώματος παιδεραστίας που περιέχονται στη δικογραφία τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μολδαβία.

Αυτή είναι και η μεγάλη προσδοκία του ζεύγους Μητσοτάκη, οι σχέσεις του οποίου με τον Νίκο Γεωργιάδη παραμένουν, παρά τις διαψεύσεις, αδιατάραχτες από το 2004, οπότε και συγκροτήθηκε ο πρώτος στενός επικοινωνιακός πυρήνας του Κυριάκου Μητσοτάκη υπό τον Νίκο Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Μπεκίρη και Σίμου Κεδίκογλου.

Πηγή: Νέα Σελίδα