Στο αρχείο οδηγείται ο πειθαρχικός έλεγχος της πρώην εποπτεύουσας εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, αναφορικά με τους χειρισμούς της στις υποθέσεις παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ads

Την εντολή για πειθαρχικό έλεγχο με αντικείμενο διερεύνησης την τυχόν προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης στην υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 ο τότε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2023 καταγγέλλοντας απόπειρες παρέμβασης στη λειτουργία της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ieidiseis.gr, η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου αρχειοθετήθηκε, με απόφαση της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελένης Φραγκάκη.

Απαλλακτική πρόταση για την αναφορά Τζανερίκου κατά της κ. Βλάχου, η οποία έγινε δεκτή από την Αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Φραγκάκη, είχε κάνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, η οποία κατέλαβε τη θέση της κ. Βλάχου στην ΕΥΠ.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα του insidestory.gr και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, η Βασιλική Βλάχου είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του Predator με την ίδια να είναι ενήμερη για το γεγονός.