Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη για την Άρτεμις Σίφορντ, το τηλέφωνο της οποίας είχε παγιδευτεί από το Predator μέσω παραποιημένου sms του emvolio.gov.gr – ενώ παράλληλα παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

Ads

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφηρίδας των Συντακτών σε συνεργασία με το Reporters United αναφέρει ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με τον φερόμενο ως επιχειρησιακό πρωταγωνιστή της υπόθεσης Γιάννη Λαβράνο και μάλιστα από κοινού ενημερώνονταν ζωντανά για τα όσα έλεγε σε εκδήλωση για τον έναν χρόνο υποκλοπές, η πρώην μάνατζερ του Facebook, Άρτεμις Σίφορντ. Σημειώνεται ότι το Reporters United έχει λάβει γνώση για επανειλημμένες ενέργειες του υπουργού και στενών του συνεργατών του, με σκοπό να πληροφορηθεί ο ίδιος για τις κινήσεις της Σίφορντ.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που εγείρονται: Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν η Σίφορντ από ΕΥΠ και Predator και ποια η εμπλοκή Πιερρακάκη στην παρακολούθηση; Περιορίζεται μόνο στο emvolio.gov.gr, μέσω του οποίου παγιδεύτηκε το κινητό της Σίφορντ ή επεκτείνεται και στον λόγο που μπήκε στο στόχαστρο η Σίφορντ, με δεδομένο ότι δούλευε στο ΜΕΤΑ που αφορά ως αντικείμενο το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής; 

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Reporters United και της «ΕφΣυν» υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες στη συγκεκριμένη εκδήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που διαπίστωσαν ότι δύο πρόσωπα είχαν αποστολή να ενημερώνουν σε πρώτο χρόνο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο για το τι έλεγε η Άρτεμις Σίφορντ για την παρακολούθησή της από ΕΥΠ και Predator. 

Ads

Απάντηση Πιερρακάκη

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» απάντησε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πιερρακάκης:

«Νέο “Μάτι”

Μετά τα ευφάνταστα σενάρια που ήθελαν την οικογένεια μου να έχει διασωθεί με χρήση… παράνομου λογισμικού από την τραγωδία στο Μάτι και σειρά άλλων αντίστοιχων ιστοριών επί μήνες, ήρθε ακόμη ένα δημοσίευμα ανάλογης “σοβαρότητας” από το ίδιο μέσο.

Η στόχευση, δεκατρείς ημέρες πριν από τις εκλογές, είναι προφανής. Λόγω της πλήρους αδυναμίας να αντιπαρατεθούν πολιτικά με το έργο μας στην ψηφιακή πολιτική, έργο το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή όλων των Ελλήνων, οι επίδοξοι σεναριογράφοι πλειοδοτούν σε συνωμοτικά σενάρια, ψεύδη και χυδαιότητες. 

Διαμηνύω ότι δεν φοβόμαστε τίποτα. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση. Ώστε η χώρα να μην εγκλωβιστεί στις σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος αλλά να συνεχίσει να προχωρά προς το μέλλον».

«O κ. Πιερρακάκης πριν ακόμα κυκλοφορήσει κυκλοφορήσει η εφημερίδα, είχε έτοιμη μια απάντηση. Δεν αναφέρεται σε κανένα από τα τέσσερα σημεία του ρεπορτάζ της Εφ.Συν. και των Reporters United» σχολίασε σε συνέντευξή του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, θύμα παρακολούθησης μέσω Predator από την ΕΥΠ.