Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο Ανδρέας Τσώλης, διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, στις ΜΕΘ του οποίου καταγράφεται απόλυτο ρεκόρ θνησιμότητας (100%) σε ασθενείς με Covid.

Ads

Είχε προηγηθεί «τελεσίγραφο» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με τον αναπληρωτή υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να δηλώνει, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε υγειονομικές δομές της Πάτρα, ότι «είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή».

Ο αν. υπουργός είχε προαναγγείλει την παύση του διοικητή του νοσοκομείου αν δεν προχωρούσε μέχρι τη Δευτέρα σε παραίτηση ενώ είχε επιρρίψει ευθύνες στον κ. Τσώλη ως «επικεφαλής της μονάδας»

Στις 3 Ιουνίου, ο διοικητής του νοσοκομείου, στον οποίο επιρρίπτουν ευθύνες το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ «ενημερώνεται κατ’ απαίτησή του και σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων για όλους τους θανάτους λόγω Covid-19», ενώ «υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώνουν καθημερινώς ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες στον ΗΔΙΚΑ. […] Άρα γνώριζε ο ίδιος για τους θανάτους στη ΜΕΘ». Ο ίδιος κάνει λόγο για τα διατυπωμένα προβλήματα υποστελέχωσης της ΜΕΘ σε ιατρικό προσωπικό, τα οποία επίσης γνώριζε η ΥΠΕ.

Ads

Κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας.