Παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έξι μεγαλογιατρών, έστειλε η εισαγγελέας Εφετών, που χειρίζεται το σκάνδαλο χρηματισμού από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International.

Ads

Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς της Αθήνας και ακόμα δύο της Θεσσαλονίκης, για τους οποίους αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ήδη, από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος έξι υπόπτων ιατρών, που φέρονται ότι προώθησαν τα προϊόντα της εταιρείας σε νοσοκομεία, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να συνεχιστεί με την εισαγγελέα Εφετών να διερευνά ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία είναι στελέχη της εταιρείας ορθοπεδικών DePuy.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε ότι μετά από σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής έφτασε στη Δικαιοσύνη από τη Βρετανία λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων γιατρών, στην πλειονότητά τους χειρουργών ορθοπεδικών, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ads