«Θεωρώ θετικό και χρήσιμο για την κοινωνία μας την εμπέδωση του δικομματισμού», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην Ολομέλεια της Βουλής όπου ψηφίζεται σήμερα ο εκλογικός νόμος.

Ads

Μάλιστα προσέθεσε ότι εάν την περίοδο της κρίσης  «είχαμε και ένα εκλογικό νόμο να κάνουν νέα κόμματα και νέους σχηματισμούς τι χειρότερο θα μπορούσε να έχει συμβεί στη χώρα». «Ένα μάθημα που πρέπει να κρατήσουμε και στο μέλλον», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τ. Θεοδωρικάκος επέρριψε την ευθύνη για τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας: «Ο βασικός λόγος είναι γιατί τρέμει και φοβάται τις βουλευτικές εκλογές. Γιατί αλλιώτικα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο φοβισμένος, χρησιμοποιεί το σενάριο των εκλογών ως ένα πιθανό σενάριο του κοντινού αύριο για να καταλαγιάσει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις».

Χαρακτήρισε παρωχημένη αντιδεξιά ρητορεία το σχέδιο Τσίπρα για κυβερνήσεις συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και τόνισε πως «πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Ότι λέει ο Μητσοτάκης το εννοεί».

Ads