Ο υπουργός Υγειάς Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του, παραδέχτηκε έμμεσα πως το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε στον απαραίτητο βαθμό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες λόγω πανδημίας. 

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο euractiv για τα νέα μέτρα σχετικά με την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία της μελέτης των Τσιόδρα – Λύτρα και παραδέχτηκε πως όταν οι διασωληνωμένοι είναι πάνω από 400 τότε αυτόματα υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ. «Θα πρέπει να μην φτάνει κάποιος στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Όλο το διάστημα αυτό τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, είτε με lockdown, είτε με πίεση στους εμβολιασμούς, είχαν αυτή τη στόχευση».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε την ανάγκη των εμβολιασμών. «Θα πρέπει να έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς και ήδη υπήρξε μία άνοδος κοντά στις 10 μονάδες. Το πρόβλημα της αυξημένης θνητότητας από Covid μας απασχολούσε και πριν την μελέτη και φυσικά παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του. Ο αγώνας για τον έλεγχο της πανδημίας είναι πολυμέτωπος και διαρκής. Η πολιτεία προσβλέπει στην συμβολή της επιστημονικής κοινότητας, τη σέβεται και την αξιοποιεί». 

Υπενθυμίζεται ότι νέα μέτρα ελήφθησαν από την κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες όπου θα πρέπει να δείξουν είτε PCR (μοριακό) τεστ ανίχνευσης κορονοϊού 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών πριν φτάσουν στη χώρα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζονται νέα μέτρα για την περιόδο των γιορτών, που προβλέπουν εισόδο σε καταστήματα εστίασης με rapid test και για τους εμβολιασμένους. 

Ads