«Ανορθογραφία» χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας το φιάσκο με τις μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία. Όπως είπε o κυβερνητικός εκπρόσωπος «μάσκες θα δοθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τους φορολογούμενους».

Ads

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας, αγνοώντας τις καταγγελίες της ΔΟΕ για τις ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία, αλλά και το αλαλούμ με το πώς κλείνουν τα σχολεία στην περίπτωση κρούσματος κορονοϊού, υποστήριξε ότι «τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν. Χωρίς τις ακρότητες που ίσως κάποιοι προσδοκούσαν. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, έδειξαν υπευθυνότητα και τήρησαν τα μέτρα που υπέδειξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθετώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τους ευχαριστούμε. Η φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά απαιτεί από όλους υπομονή και επιμονή».

Όσον αφορά τις μάσκες που μοιράστηκαν και προκάλεσαν οργή και σφοδρές αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας. Τι ακριβώς έγινε, έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας».

Ενώ όσον αφορά την ευθύνη, είτε ότι «Φυσικά, είναι συλλογική» ενώ υποστήριξε ότι «η ανορθογραφία αυτή διορθώθηκε. Πρώτον, σταμάτησε αμέσως η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους. Και, δεύτερον, οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο».

Ads